Στοιχεία Επικοινωνίας
Ναθαναήλ Κορτσαλιουδάκης
Γραφείο: 141.A21
Τηλ: +30 28210 37716
Φαξ: +30 28210 37542
e-mail: nathan<στο>electronics.tuc.gr
Προσωπική ιστοσελίδα: http://www.ece.tuc.gr/4175.html
Ειδικότητα
Φυσικός
Σύντομο Βιογραφικό
Ο Δρ. Ναθαναήλ Κορτσαλιουδάκης γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης το 1973. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (μάστερ) στην Εφαρμοσμένη και Τεχνολογική Φυσική και Τεχνολογία των Λέιζερ του Τομέα Φυσικής του Γενικού τμήματος του Πολυτεχνείου Κρήτης και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) του ίδιου τμήματος του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο διδακτορικής διατριβής: «Αλληλεπίδραση ακτινοβολίας λέιζερ με την ύλη, με έμφαση στην εξέταση των φυσικών μηχανισμών που συμβαίνουν κατά την διάδοση χρονικά βραχέων παλμών λέιζερ υψηλής έντασης σε αέρια και στερεά». Κατά την διάρκεια των σπουδών του, έλαβε τις εξής υποτροφίες: από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) για την εκπόνηση της προπτυχιακής του διπλωματικής εργασίας, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) για την καλύτερη επίδοση μεταπτυχιακού φοιτητή του τμήματός του. Από το 2002 μέχρι το 2014 ήταν μέλος του εκπαιδευτικού/ερευνητικού Εργαστηρίου Δομής της Ύλης και Φυσικής Λέιζερ του Πολυτεχνείου Κρήτης με κύρια καθήκοντα: διδασκαλία του εργαστηριακού μέρους των μαθημάτων της Φυσικής Ι και Φυσικής ΙΙ που διδάσκονται στο χειμερινό και εαρινό εξάμηνο αντίστοιχα, στους φοιτητές του πρώτου έτους όλων των Σχολών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επίσης από το 2003 έως το 2011 απασχολήθηκε ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στα ΤΕΙ Κρήτης-Παράτημα Χανίων, όπου δίδαξε τα μαθήματα: Εργαστήριο Φυσικής στο τμήμα Ηλεκτρονικής και στο τμήμα Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, Εργαστήριο Εφαρμοσμένου Ηλεκτρομαγνητισμού στο τμήμα Ηλεκτρονικής, Εργαστήριο Μετρολογίας στο τμήμα Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, ενώ δίδαξε το μάθημα «Τεχνολογία των Λέιζερ» στο τμήμα Ηλεκτρονικής.
Ως ερευνητής έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά/αναπτυξιακά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με τη βασική και την εφαρμοσμένη έρευνα της φυσικής λέιζερ, έχει συγγράψει πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές ενώ έχει συμμετάσχει ως κύριος ομιλητής σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.
Τον Μάιο του 2014 τοποθετήθηκε στην Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης και από τον Αύγουστο του 2014 στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικής του Τομέα Ηλεκτρονικής και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, ως Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) με ειδίκευση στην τεχνολογία των λέιζερ και στην οπτοηλεκτρονική.
Εκπαίδευση
- Διδακτορικό Δίπλωμα, Γενικό Τμήμα-Τομέας Φυσικής Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιούλιος 2006
- Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη και Τεχνολογική Φυσική και Τεχνολογία των Λέιζερ, Γενικό Τμήμα-Τομέας Φυσικής Πολυτεχνείου Κρήτης, Νοέμβριος 2000
- Πτυχίο Φυσικής, Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Νοέμβριος 1997
Ερευνητικά Πεδία
Μελέτη φαινομένων μη γραμμικής οπτικής μέσω της διάδοσης παλμών λέιζερ σε αέρια και στερεά, τεχνολογία παλμικών λέιζερ βραχέων παλμών υψηλής ισχύος, σχεδίαση και λειτουργία οπτοηλεκτρονικών και φασματοσκοπικών διατάξεων στο ορατό και στο υπεριώδες (UV-Vis), οπτοηλεκτρονική ζεύξη συστημάτων φασματικής απεικόνισης, διαγνωστικές διατάξεις, διατάξεις συμβολομετρίας.
Τομέας: Ηλεκτρονικής και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών
Εργαστήριο: Εργαστήριο Ηλεκτρονικής
Μαθήματα: Φυσική Ι (Εργαστήριο) , Φυσική ΙΙ (Εργαστήριο), Ηλεκτρονική Ι (Εργαστήριο), Οπτοηλεκτρονική (Εργαστήριο)